top of page

4 Produktivitets-hacks, som har gjort min hverdag meget nemmere.







Jeg er mester i at lave overspringshandlinger! Faktisk så god, at jeg er level 2196 i Gardenscapes. For jeg elsker en afledning, og dukker der en ny email eller en besked op, så er jeg den første til at stoppe med det, jeg var i gang med, og lige tjekke det ud. Men det duer jo ikke, når d


et er bevist, at det tager 20 minutter at komme tilbage og fokusere på det, man var i gang med. Og slet ikke, når man gerne vil fremstå som en leder, der bare har styr på sine ting. Så her får du lige de 4 produktivitetshacks, som hjælper mig mest i min ellers travle hverdag.


Mail Oprydning - søg efter ét ord!


På et tidspunkt havde jeg 8.000 ulæste mails i min indbakke. Jeg havde simpelthen mistet overblikket, og jeg fik så mange mails hver dag, at det var vanvittigt. Jeg har dog fundet en simpel måde at slippe af med en rigtig stor del af mine ulæste mails. Det gik nemlig op for mig, at grunden til, at jeg ikke fik læst eller slettet disse mails, var fordi det var nyhedsbreve eller salgs-mails fra virksomheder. Og der er én ting, som alle disse mails har til fælles, det er ordet "Afmeld" eller "unsubscribe" nederst i emailen. Jeg har nu sat en regel op i min mailbox, som gør, at alle mails, der indeholder et af disse to ord, altid bliver slettet i løbet af 30 dage. Hvis jeg ikke har læst dem inden for 30 dage, så er de nok ikke særlig vigtige. Så simpelt, men også så effektivt. Der findes adskillige videoer på YouTube, som viser, hvordan man kan lave regler alt efter, hvilket email-system du bruger.


Glemte Ideer - nej, du har ikke tidlig demens!


Hvornår er du kreativ og får dine bedste ideer? Mine kommer næsten altid om morgenen, når jeg går tur med hunden og har en lydbog i ørene. Så vrimler de gode ideer frem, men inden jeg er hjemme igen, har jeg glemt langt de fleste, og det har frustreret mig længe. For ideer har det med at forsvinde lige så hurtigt som man kommer på dem, hvis man ikke skriver dem ned. Men at skrive ideer ned, mens man forsøger at holde en lidt for stærk og updragen labrador, er nærmest umuligt. Det viste sig dog, at jeg havde løsningen lige ved hånden. Det, som bare virker rigtig godt, er Notes systemet på min iPhone. Her kan jeg diktere mine ideer og automatisk får dem arkiveret i relevante mapper ved hjælpe af Notes #tag løsning. Notes har langt flere geniale funktioner end jeg tror de fleste af os drømmer om. Så brug 10 minutter af dit liv til se en YouTube video omkring de helt essentielle funktioner, du skal kende for at få Notes til at fungere bedst. Her kommer lige et link til en af dem, som jeg synes forklarer det ret godt: (1) Notes for iPhone can do SO MUCH now! - YouTube


Undgå passwordtyranniet

Jeg har arbejdet hos en virksomhed, hvor man tog IT-sikkerhed meget seriøst. På et tidspunkt indførte man, at vi alle skulle have et password på minimum 21 tegn, og det skulle inkludere et specialtegn. Mit blev "Maltheskylderkageigen!" Ja, den arme mand, som skrev den famøse mail ud, hed Malthe. Jeg syntes, det var GALIMATIAS; hvem pokker kan huske passwords på 21 karakterer? Men igen er der en løsning for alt, og da jeg bragede ind på IT-chefens kontor for at brokke mig som en ægte kontorsurstråle, så kiggede han lige så uskyldigt på mig og sagde... har du nogensinde prøvet at bruge LastPass? Øhhh, hvad? Og ja, han har helt ret, for folk som mig, som er dødtrætte af at finde på passwords og prøve at huske dem, er det helt genialt. Ja, Google har en lignende funktionalitet, men de kloge siger, det ikke er så sikkert. LastPass kan huske alle dine passwords og gemme dem krypteret online, og det er så simpelt at bruge, og så er basisfunktionerne helt gratis.


Få din egen virtuelle sekretær:


Nutids r og kommasætning er bare ikke min force når jeg skriver, og derfor har jeg altid brug for nogen til at læse korrektur, inden jeg sender det ud. Mine medarbejdere ved det godt, og ofte har de dukket sig, når jeg har spurgt, hvem der lige havde 5 minutter til at læse korrektur på et eller andet, jeg havde skrevet. Jeg har godt vidst, at det ikke var deres favoritopgave, og jeg har ofte været lidt flov over, at jeg simpelthen ikke mestrer det danske sprog godt nok. Men jeg har nu fået min egen virtuelle assistent. Hun hedder ChatGPT. Chat GPT kan bruges til meget, men for mit vedkommende er det især korrekturlæsningen, som er genial.

Jeg bruger følgende prompt: "Jeg er ved at skrive et blogindlæg på dansk. Vil du læse korrektur på det og rette kommaer? Teksten kommer her: “[Indsæt tekst her]." Og i løbet af 10 sekunder har jeg en rettet tekst. Forvent ikke en 100% fejlfri løsning, men det er markant bedre end originalen.


Comments


066E3FAC-EC90-4473-868E-FD4B1F3032DD.PNG

Skønt at se dig her! 

Mit håb er at kunne inspirere dig en smule og måske ændre lidt på dit verdensbillede af, hvad god ledelse er. Jeg er en "people-person"; for mig er mennesker i centrum! Men lad dig ikke narre, jeg er dybt fascineret af alle de digitale muligheder, der findes. Jeg tror blot ikke, at man kan maksimere værdien af disse muligheder uden at tage højde for de mennesker, der skal sikre, at de udnyttes fuldt ud.

Inspiration lige i indbakken?

Tak for din tilmelding

bottom of page