top of page

AI OG PRAKTISK FILOSOFI I LEDELSE.

Gæsteblog af Anette Starke, HumanCenter (2023)


Har du nogensinde spekuleret på, hvordan fremtidens ledelse kunne se ud?


Forestil dig en verden, hvor gammel visdom flettes sammen med banebrydende teknologi, og hvor etikken i praktisk filosofi smelter sammen med kunstig intelligens for at forme morgendagens ledere.

Traditionelt har ledelse kredset om karisma, beslutsomhed og kommando. Man forventede, at fortidens ledere var den højeste stemme i rummet, dem med alle svarene. De var kaptajnen på skibet og styrede deres besætning med urokkelig beslutsomhed - både i stille hav og stormfuldt vejr.


Men efterhånden som verden ændrer sig, ændrer ledelse sig også.

Den nye tilgang, jeg ser begynde at vokse frem, ser ikke ledere som ledere, men som guider. De er ikke længere den højeste stemme i rummet, men de mest indsigtsfulde, de mest forstående. Det er dem, der opmuntrer deres team til at tænke, sætte spørgsmålstegn ved tingene og udvikle sig. Denne nye ledelsestilgang integrerer praktisk filosofi og kunstig intelligens i ledelsen.


Jeg kalder det ETISK LEDELSE 2.0., som afspejler behovet for at tilpasse sig det moderne forretningslandskab, hvor fagområder integreres – og hvor etik, teknologi og psykologi spiller en større rolle end nogensinde før. Her udforskes ledelse fra etiske og filosofiske synsvinkler, der udfordrer den konventionelle tænkning og åbner op for nye muligheder. Her integreres moderne teknologi i ledelsesstilen for at drive innovation og skabe konkurrencefordele.



Forestil dig en co-pilot, der ikke kun hjælper dig med at navigere på din ledelsesrejse, men som også inspirerer dig, hjælper dig med at træffe beslutninger og løse problemer. Det er, hvad AI og praktisk filosofi bringer til bordet.


Praktisk filosofi, med sine rødder i gammel visdom, giver en ramme for etisk beslutningstagning og kritisk tænkning, med mennesket i centrum. Den tilskynder ledere til at sætte spørgsmålstegn ved status quo, til at søge sandhed og visdom i enhver situation.


Parallelt hermed tilbyder kunstig intelligens datadrevet indsigt og forudsiger muligheder, der kan hjælpe ledere med at træffe informerede strategiske beslutninger.


Sammen skaber de en ledelsesstil, der er omstillingsparat, empatisk og fremsynet.


Den nye type leder er ikke bare en beslutningstager, men en visionær. Disse ledere er ikke bare administratorer, men mentorer. De er ikke bare ledere, men lærende.


Fremtidens ledelse handler ikke om at have alle svarene. Det handler om at stille de rigtige spørgsmål og bruge de rigtige værktøjer til at finde disse svar.


Det handler om at integrere etik og kunstig intelligens for at skabe en ledelsesstil, der er både menneskelig og innovativ.


Det handler om at være en guide, en mentor, en visionær.


Dette er fremtidens ledelse, og det er en fremtid, der ikke bare er mulig, men nødvendig. Og fremtiden starter i dag.

Comments


066E3FAC-EC90-4473-868E-FD4B1F3032DD.PNG

Skønt at se dig her! 

Mit håb er at kunne inspirere dig en smule og måske ændre lidt på dit verdensbillede af, hvad god ledelse er. Jeg er en "people-person"; for mig er mennesker i centrum! Men lad dig ikke narre, jeg er dybt fascineret af alle de digitale muligheder, der findes. Jeg tror blot ikke, at man kan maksimere værdien af disse muligheder uden at tage højde for de mennesker, der skal sikre, at de udnyttes fuldt ud.

Inspiration lige i indbakken?

Tak for din tilmelding

bottom of page