top of page

Den absolut bedste og nemmeste måde at stresse dig selv og dine medarbejdere på.

- Garanteret!


Her præsenteres den 100% idiotsikre opskrift. Det er afgørende, at du følger den nøje for at opnå det bedste resultat, for rækkefølgen betyder virkelig noget.


Daglige ingredienser:

1. Væg-til-væg møder (med forventet deltagelse).

2. Strategiske projekter (de, der vil have størst indvirkning på din virksomhed).

3. Daglige to-do-opgaver og deadlines (dem, der bare skal klares).

4. Overspringshandlinger og forstyrrelser (de mest fristende).

5. Hastesager og brandslukning (dem, der kræver opmærksomhed NU).



Fremgangsmåde 1:

1. Begynd din dag med at stirre på din fyldte kalender, og lad dig overvælde af mængden af møder.

2. Grib en kop kaffe og kast dig ud i din første dosis overspringshandlinger i form af e-mails, beskeder eller post-its på dit skrivebord.

3. Gå videre med nogle opgaver, der har nærtstående deadlines, og som du ved de rykker dig for lige om lidt.

4. Nu er det tid til et møde – ofte uden en klar dagsorden og alt for langvarigt. Vend tilbage til dit skrivebord med tre nye opgaver.

5. Drys lidt hastesager på toppen og håndter en enkelt brandslukning, som ABSOLUT ikke kan vente og som stjæler dit fokus.

6. Nu er det på tide at tackle din daglige to-do-liste, men sørg for at blive forstyrret ofte af kollegaer, e-mails eller din mobiltelefon og praktisér multitasking så meget som muligt.

7. Endnu et møde står for døren.

8. Næsten som dagen er slut, så prøv lige at presse et strategisk projekt ind, inden din hjerne går i koma.


TAAAAADAAAAAA! Du har lige gennemført en veltilberedt, ekstremt uproduktiv dag, hvor krukken er mere fyldt end nogensinde. Nøj hvor har jeg set mange af mine kolleger, medarbejdere og mig selv gennemleve/overleve dagen på denne måde.





Men hvad nu, hvis vi ændrede rækkefølgen...


Fremgangsmåde 2:

1. Start med at blokke to timer fra morgenstunden til strategiske projekter.

2. Læs og besvar kun e-mails kl. 10.00 og kl. 15.00.

3. Skær møderne markant ned. Man kan opnå meget på 15-30 minutter, hvis man er effektiv, planlagt og allerede har fastlagt, hvilke beslutninger der skal træffes.

4. Hvis der er en hastesag, der er vigtig og påvirker mange, så håndtér den. Hvis den kun påvirker få og er uvigtig, så sig nej. Verden skal nok gå videre alligevel.

5. Brug eftermiddagen til to-do-listen, men opdel den i 45-minutters blokke. Derefter en kort pause, hvor du kan tage dig af overspringshandlinger, forstyrrelser eller få en 5-minutters pause for at lade hjernen hvile og oplade.






Så simpelt er det: Prioritér det vigtigste først hver dag og vær nøje med at definere, hvornår en opgave slutter, og en ny begynder. Dette er forskellen mellem at føle, at du skaber fremskridt og arbejder på det betydningsfulde, i modsætning til at føle dig overvældet og uproduktiv.


Men du kan selvfølgelig bare fortsætte som du plejer, jeg vil godt garantere resultatet…


Comments


066E3FAC-EC90-4473-868E-FD4B1F3032DD.PNG

Skønt at se dig her! 

Mit håb er at kunne inspirere dig en smule og måske ændre lidt på dit verdensbillede af, hvad god ledelse er. Jeg er en "people-person"; for mig er mennesker i centrum! Men lad dig ikke narre, jeg er dybt fascineret af alle de digitale muligheder, der findes. Jeg tror blot ikke, at man kan maksimere værdien af disse muligheder uden at tage højde for de mennesker, der skal sikre, at de udnyttes fuldt ud.

Inspiration lige i indbakken?

Tak for din tilmelding

bottom of page