top of page

Hvordan får du mere energi ind i dit ledelsesrum?



Mange mennesker oplever, at de tager på arbejde med en fornuftig mængde energi, men i løbet af dagen drænes de langsomt. Det er lidt ligesom et iPhone-batteri i frostvejr, der langsomt mister strøm, før det pludselig går hurtigt ned. Kl. 14 står du ved kaffemaskinen og laver en dobbelt espresso for at kunne holde den kørende det sidste timer.


Når du så kommer hjem, er overskuddet i bund, tålmodigheden ikke eksisterende, og den korte lunte kommer til overfladen, og så bliver det til endnu en aften i sofaen med computeren i skødet, for du orker ikke andet.


Den daglige afladning af ens energibatteri gør ikke noget godt for os som mennesker, men for virksomhederne er det bestemt også en udfordring. For energiniveauet påvirker stemningen både positivt og negativt på en arbejdsplads. Og hvis du er leder, så smitter dit energiniveau direkte af på medarbejderne.


Dit energiniveau smitter af på omgivelserne.

Et lavt dagligt energiniveau kan påvirke dine omgivelser og skabe en atmosfære præget af dæmpet motivation og lavt engagement. Det er som om, du sender en invitation til dine kollegaer om at deltage i en energiforladt tilstand, hvor negativitet og frustration får grobund, hvilket direkte har konsekvenser for samarbejde, kreativitet og produktivitet.


Et højt energiniveau kan på den anden side være en kraftfuld katalysator for et positivt arbejdsmiljø. Når en leder udstråler entusiasme, engagement og positivitet, skaber det ofte en bølgeeffekt blandt teamet. Det høje energiniveau fungerer som en inspirerende drivkraft, der motiverer medarbejderne til at yde deres bedste.


Det giver derfor rigtig meget mening at arbejde med at få energien op i ledelsesrummet. For ledelse er i essensen bare fokuseret energi. Ordsproget "Where Focus goes, energy flows" bakker op om det, men hvad hjælper det at fokusere på noget, hvis batteriet er fladt?


Kort sagt, er det yderst vigtigt, at du som leder formår at bringe mere energi ind i ledelsesrummet - men hvordan gør man det?


For at tilføre mere energi i ledelsesrummet skal du i gang med at lave dit helt eget "energiregnskab":


Et energiregnskab består af følgende nøgleprincipper:


1. Generér mere energi

Det at generere mere energi i et ledelsesrum er i stor grad en mental opgave. Det handler om, at du er meget bevist om, hvad du ønsker at skabe energimæssigt, når du går ind i et møde eller et samarbejde med andre. Hvis du skal deltage i et møde, så træf en bevidst beslutning om, at du vil sørge for, at energiniveauet er højere, når I slutter mødet, end da I startede. Nogle af de ting, som løfter et energiniveau i en gruppe situation, er:

  •    Anerkend fremdrift og succes

  •    Lyt aktivt til udfordringer

  •    Se og hør folk i rummet, det giver dem en følelse af, at d har værdi, og det skaber energi.

  •    Brug positive ord og se ting fra en positiv vinkel

  •    Dyrk en fællesskabskultur

  •    Vær konstruktiv, se muligheder og drop pessimismen


2. Undgå spild af energi:

En af de ting, der virkelig kan dræne en organisation, er pseudoarbejde. Så for at undgå, at din organisation lækker energi, skal du identificere og minimere de aktiviteter og processer, der dræner unødvendig energi. Tro mig, dine medarbejdere har en rigtig god idé om, hvad det er for nogle ting, der skal skæres væk, men det kræver, at du spørger dem. En anden ting, som er virkelig vigtig i moderne ledelse, er, at vi skal huske "at et tilvalg også er et fravalg". Vi har så mange muligheder, at vi som ledere ofte kommer til at sige ja til noget nyt uden at se på, hvad der så skal fjernes. Så vær kritisk og kuratér, hvad der giver værdi, og hvad der ikke gør. Og hvis du vil undgå at spilde din egen og andres energi, så håndter de konflikter, som har ligget og brygget længe, for det er virkelig en energidræner af rang.


3. Fokuser dit energiforbrug:

Ret din opmærksomhed mod de områder, der virkelig betyder noget. Start din dag med at bruge 1-2 timer på de ting, som vil flytte din virksomhed og dig selv mest i den retning, du ønsker. Prøv helt simpelt at lave et overblik over, hvordan du bruger din energi i løbet af en dag: Hvad starter du med at lave, og hvad slutter du med? Og prøv så at se på, hvornår du er mest produktiv og har mest energi. For mange er det om morgenen og formiddagen. Det skal du udnytte til at fokusere på de vigtigste ting, mere rutineprægede opgaver og ting, som ikke kræver så meget af dig, skal du skubbe til senere på dagen. Ved at fokusere din energi på de mest afgørende områder kan du maksimere din ledelseseffektivitet.


Kend dit indre kraftværk.

Når du skal balancere energiregnskabet, så kræver det, at du har styr på din indre energi generator. For du kan kun bringe mere energi ind i ledelsesrummet, hvis du kender dig selv så godt, at du er opmærksom på dit eget energiniveau og samtidig ved præcis, hvad der giver dig energi og lader batteriet op. Er det pauser, træning, gåture i naturen, alenetid, mere søvn, sociale relationer eller noget helt andet, som lader dig op? Hvis du kan identificere de ting, som lader dig op, så kan du gå fra at være et afladet batteri til at blive et kraftværk. Men det kræver bevidsthed om, hvad der dræner, og hvad der oplader. Selve processen i at finde ud af, hvad der giver dig energi, er utroligt givende og interessant. Husk, det at have en klar forståelse af de elementer, der giver dig energi i livet, er afgørende for din langtids-holdbarhed som leder.



Hvis dit batteri er afladet, så læs mere om hvordan du kan lade dit batteri op med 7 typer af ro: https://www.milleschou.com/post/genoplad-dit-ledelsesbatteri-med-de-7-typer-af-ro


Opmerkingen


066E3FAC-EC90-4473-868E-FD4B1F3032DD.PNG

Skønt at se dig her! 

Mit håb er at kunne inspirere dig en smule og måske ændre lidt på dit verdensbillede af, hvad god ledelse er. Jeg er en "people-person"; for mig er mennesker i centrum! Men lad dig ikke narre, jeg er dybt fascineret af alle de digitale muligheder, der findes. Jeg tror blot ikke, at man kan maksimere værdien af disse muligheder uden at tage højde for de mennesker, der skal sikre, at de udnyttes fuldt ud.

Inspiration lige i indbakken?

Tak for din tilmelding

bottom of page