top of page

Kampen om nærvær: Hvordan teknologi påvirker arbejdspladsen

Jeg har bemærket, at mit liv er en endeløs række af skærme. Det begynder om morgenen, hvor jeg læser nyheder over morgenkaffen på en skærm. Herefter går jeg på arbejde og bruger bilens skærm til at navigere, starter med at læse e-mails når jeg møder ind, tager computeren med til møder og tjekker og svarer på telefonbeskeder flere gange i timen. Om aftenen slutter jeg af med en Netflix-serie og scroller igennem Facebook samtidig. Det er kommet ud af kontrol! Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har et overforbrug af skærmtid. Jeg er overstimuleret og måske endda afhængig af det.



Digital distraktion

Men jeg er nok ikke den eneste med det problem. Under møder sidder alle med deres bærbare computere, tilsyneladende for at tage noter, men i virkeligheden besvarer de e-mails, planlægger møder og svarer på Messenger-beskeder. Når jeg har 1-til-1-møder med folk, lægger vi begge vores telefoner på bordet ved siden af os, selvom de er vendt med skærmen nedad, bliver de alligevel tjekket, hver gang de vibrerer. At være til stede, fokuseret og nærværende i interaktionen med andre er blevet en udfordring, som jeg selv er opmærksom på, og som jeg ser, at mange andre også kæmper med.


Selvom jeg er til stede fysisk, mangler der et ægte nærvær over for de mennesker, jeg er sammen med. Jeg lytter, men egentlig ikke til dem; i stedet lytter jeg til min egen dialog i mit hoved og tænker på den næste opgave på min to-do-liste. Det mest absurde er, at jeg faktisk bliver enormt irriteret, når andre gør det samme over for mig. I min familie forsøger vi at overholde reglen om, at telefonerne ikke er tilladt ved bordet under måltider. Men så snart jeg er på arbejde, er telefonen med alle steder.



Nærvær - en nøgle til arbejdsglæde

Uanset om vi gør det bevidst eller ej, så truer vores forhold til teknologi på arbejdspladsen vores nærvær og relation til andre mennesker.


Hvorfor er nærvær på arbejdspladsen så vigtigt? Som mennesker har vi grundlæggende behov for at føle os set, hørt og anerkendt. At blive set, hørt og anerkendt bidrager dokumenteret til medarbejdertrivsel. Det skaber følelsen af at blive respekteret og af, at ens indsats er værdsat og vigtig.


Når vi ikke er nærværende, og vores tanker er et andet sted, sender vi et signal om, at det, den anden person siger eller gør, er ligegyldigt eller uvigtigt. Det er ikke interessant nok til, at vi vil fokusere vores energi på det. Manglende nærvær er derfor en direkte trussel mod medarbejdertrivslen.


Forskere har dykket ned i kilden til arbejdsglæde og påvist, at den i høj grad udspringer af positive relationer på arbejdspladsen. Jo flere positive forbindelser og relationer mellem kollegaer, desto større bliver arbejdsglæden. Disse forbindelser opstår kun, når vi er opmærksomme og nærværende i øjeblikket. Det er i interaktionen mellem mennesker, at den faktiske værdi skabes. Og når vores interaktion med andre ender med, at den ene part eller begge ikke er til stede og har vores opmærksomhed rettet alle mulige andre steder, udløser det en stressreaktion i vores hjerne. Det sker, fordi vi ikke føler, at vores værdi som medarbejder og menneske anerkendes.



5 minutters fuld opmærksomhed

Så hvornår har du sidst lyttet til en kollega eller medarbejder og virkelig lyttet? Haft fuldt fokus og været helt nærværende? Har du lagt al teknologi væk, ikke tænkt på andet, kigget dem i øjnene, lyttet til deres ord og spurgt ind til, hvor deres ord kommer fra, og hvad de egentlig betyder? Måske skulle det være dagens opgave – bare 5 minutter.


留言


066E3FAC-EC90-4473-868E-FD4B1F3032DD.PNG

Skønt at se dig her! 

Mit håb er at kunne inspirere dig en smule og måske ændre lidt på dit verdensbillede af, hvad god ledelse er. Jeg er en "people-person"; for mig er mennesker i centrum! Men lad dig ikke narre, jeg er dybt fascineret af alle de digitale muligheder, der findes. Jeg tror blot ikke, at man kan maksimere værdien af disse muligheder uden at tage højde for de mennesker, der skal sikre, at de udnyttes fuldt ud.

Inspiration lige i indbakken?

Tak for din tilmelding

bottom of page